Бивш затворник е отвлякъл 18-годишната Александра от Добрич

Животът

15-02-2014, 14:33

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха изчезналото момиче живо и здраво

Държал я 5 дни в овчарник, тя успяла да избяга

Бивш затворник отвлече 18-годишно момиче от Добрич и пет дни го държа в плен в овчарник, пише "Монитор".  Александра Кирова беше в неизвестност и бе обявена за общодържавно издирване по молба на близките си. „Монитор” научи, че Александра е била отвлечена от 22-годишния Тансол Енгин Хасан, който излязъл от затвора на 28 януари, където излежал присъда за кражба на автомобил. В момента Тансол има друго висящо дело. Мъжът причакал жертвата си в дома на приятелката й, където Александра била на гости. Девойката излязла от там в 1 часа през нощта. Тансол я натоварил на колата си и я укривал в различни села на областта.

Междувременно в търсенето на момичето се включиха служители на 4 районни управления. Според полицейски източници похитителят криел девойката в овчарници в покрайнините на селата. Говори се дори, че един от овчарите бил съучастник на ТансолПоследното убежище било в околностите на генералтошевското село Преселенци. През цялото време Александра поддържала връзка с майка си по телефона, но говорела само това, което Тансол й диктувал. На третия ден от отвличането похитителят се обадил на майката и й заръчал да ги чака с колата си на тошевския път през нощта, но в никакъв случай да не се обажда на полицията. Дали телефонът на майката е подслушван, или пък тя е била постоянно следена, не се знае, но в нощта полицаите спретнали капан на Тансол и чакали в засада. Майката пристигнала на уреченото място, правила няколко кръгчета с колата, светела с фаровете, разхождала се дори около автомобила, но похитителят не се появил.

Според запознати с разследването в четвъртък, посред бял ден, момичето успяло да се измъкне от похитителя си. Хукнало да бяга и се вмъкнало в първата близка къщакоято се оказала на семейство англичани. Чужденците разполагали с компютър, от който Александра написала на майка си във „Фейсбук” къде точно се намира. Само след 10 минути полицаи от Генерал Тошево я прибрали, а още след 10 минути арестували и Тансол.

В момента Александра и майка й са в безопасност. Разследващите нищят мотивите за отвличането. Най-спряганата версия е, че похитителят искал да продаде момичето зад граница. Бил се хвалел пред авери, че си нацелил едно хубаво момиче за износ.