„Фейсбук” отказа да забрани „Турската Република България”

Популярността на скандалната страница нараства

Администраторите на „Фейсбук” не откриха нищо нередно в съдържанието на скандалната страница Bulgaristan Turk Cumhuriyeti (Турската Република България), научи burgas.utre.bg. Въпреки множеството докладвания от страна на възмутени българи, хората от поддръжката на социалната мрежа не премахнаха страницата.

„Прегледахме страницата, която докладвахте за думи и символи, насаждащи омраза, и установихме, че тя не нарушава стандартите на нашата общност”, гласи отговорът на администраторите.

Турската Република България не само, че не беше изтрита от „Фейсбук”, но за няколко часа доби още по-голяма популярност, достигайки повече от 3 000 „харесвания”. В социалната мрежа дори се появи „близнак” на скандалната страница под името „Турската Република България”.

Днес обаче самите автори решиха да редактират съдържанието на страницата, премахвайки заплашителните снимки и постове. Въпреки това все още се четат следните послания: „България е 7 милион в България има сега в момента 1,5 милиона турци много са с български имена и Турция има 2,5 милиона турци от българия , ние искаме като вас държава, ни нямаме с всички българи проблем ни имаме проблем с Атака, Атака Батака Нямаме Страх. !!” (публикувано без редакция)

Припомняме, че първоначално феновете на страницата се обединяваха около идеята за ново поробване на България. То се изразява в създаването на турска провинция със столица Бургас. Нейната площ е 52 612 км. и обхваща Кърджалийско, Странджа, Бургаска област, Варненска област, както и Лудогорието. Населението на вилаета е малко над 3 млн. и половина души, от които 98% са етнически турци.

ВИЖТЕ ФОТОГАЛЕРИЯ С ОРИГИНАЛНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА СТРАНИЦАТА!!!