Иван Тотев остава шеф на ГЕРБ в Пловдив

Мисия Пловдив

16-02-2014, 15:54

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кметът обаче е извън Изпълнителната комисия на партията

Кметът Иван Тотев остава шеф на ГЕРБ в Пловдив. Това стана ясно, след като конгресът не гласува промени в устава на партията, според които партийните ръководители не могат да заемат и други длъжности.

Партийният форум не промени устава на ГЕРБ. Една от горещите теми беше дали кметове и депутати ще продължат да бъдат партийни лидери по места. Конференцията днес е знакова за Иван Тотев. Ако точката за съвместяването на партийни и държавни постове беше променена, щеше да се наложи в Пловдив да избират нов лидер на ГЕРБ, пише Марица.

30 делегати заминаха заедно с градския лидер Иван Тотев за националната конференция. От областта присъстват 60 партийци начело с областния координатор и депутат Здравко Димитров.

По-рано Бойко Борисов бе преизбран единодушно за председател на ГЕРБ. За свои заместници Борисов номинира Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, които бяха приети единодушно с 1101 гласа.

Лидерът на ГЕРБ предложи пред делегатите на конференцията и състав на Изпълнителната комисия на партията. За членове на Изпълнителната комисия са предложени: Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Румяна Бъчварова, тримата заместник-председатели на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, както и председателят на партията Бойко Борисов, съобщава Дарик.