Седмицата: Доверете се на интуицията си

Астрологична картина за 17-23 февруари

В предстоящата седмица в астрологичен контекст ще има три важни акцента, които ще очертават основните тенденции на събитията и преживяванията ни.

До четвъртък Венера се намира в хармоничен аспект със Сатурн, който ще ни помага да намираме адекватни методи и решения за да укрепим поразклатените през последните два месеца взаимоотношения, както и да започнем да материализираме в реалността, обновените си концепции относно вида и формата на взаимодействие с обкръжението си, да установим нови правила в личните и делови партньорства, а така също в начините, по които придобиваме и изразходваме материалните си ресурси.

През декември и януари Венера ни призова да си зададем въпроса  "Действително ли искам точно това?", поставяйки на сурово изпитание устойчивостта и истниността на чувствата и привързаностите ни. Обменът между Венера и Сатурн ще ни позволи да установим контрол над емоциите си и за пореден път, сега вече съвсем обективно и на базата не вече преживяното, да оценим връзките си, според тяхната надеждност и перспективност. Заявените в миналото позиции, декларираните обещания и вложените очаквания, преминали през проверката на събитията от декември насам, ще могат да бъдат оценени по това дали са намерили реално приложение, или са останали само в областта на добрите намерения и обещания, а самите връзки по това дали се явяват като пречка, или като възможност за постигане на пълноценно щастие . В сложни ситуации ще ни бъде лесно да проявим необходимата сдържаност, да бъдем обективни и да вземем не емоционални, а оптимални решения. Така в личните взаимоотношения най-после ще можем да разчитаме на взаимност и разбиране, на компромис и намиране на пресечна точка в привидно противоположни позиции, което ще ни позволи да изгладим противоречията и в случай че имаме желание, да преминем към по сериозен етап в тяхното развитие.

Следва да имате в предвид обаче, че тази стабилизираща тенденция касае преди всичко връзки с поне няколко годишна история и вероятно ще има само временен ефект върху онези от тях, които са изчерпали смисъла и предназначението си. Що се отнася до младите партньорства и ново-възникващите взаимоотношения, към тях февруари си остава крайно недоброжелателно настроен. Още в края на седмицата Венера и забавящия вече движението си Марс, ще разиграят римейк на конфликта си от януари. Стари и нерешени проблеми, спомени за минали, но непреглътнати обиди, ревност, егоизъм и цялостно неудовлетворение, ще породят отново усложнения и могат да станат причина за разпад във взаимоотношенията. Погрижете се да ги укрепите още през тази седмица, ако не желаете да загубите скъпи на сърцето си хора.

Във вторник вечерта, Слънцето навлиза във зодиакалните Риби и до края на седмицата ще се намира в тесен контакт с Нептун. Това взаимодействие ще пробуди интуицията, творческото вдъхновение и фантазията ни, от което разбира се най-пълноценно ще се възползват онези които са посветили живота си на изкуството, музиката, фотографията и киното, както и на духовните си стремежи. В чисто практичен и по-делничен план обаче, илюзии, откровени лъжи, тайни и интриги могат доста да изкривят представите ни за действителността. Пред вид ретроградното движение на Меркурий, определено не можем да разчитаме на здравата логика, нито пък да вярваме на очите и най-вече на ушите си. Позволете на интуицията си да ви води, особено ако вътрешният ви глас ви предупреждава за опасност. Бъдете изключително внимателни! В деловия живот не съвсем легални операции, неразумни спекулации и капиталови вложения могат да имат пагубен ефект върху бизнес плановете и бюджета ви. В романтичните отношения, илюзии и неоправдани очаквания могат да ви заблудят, подтиквайки ви да възприемете мечтаното и желаното за действително.

Вторник и сряда като цяло ще бъдат и най-напрегнатите и динамични ден през периода. Луната ще отключи влиянието на фоновата за февруари напрегната конфигурация между Юпитер, Уран и Плутон, ще активира суровия прагматизъм на Венера и раздразнението от липсата на възможност за действие Марс. Конфликтите ще се изострят, емоциите ще забуксуват и не намирайки възможност за адекватно проявление ще ескалират в социално и междуличностно напрежение. Натискът на обстоятелствата ще изисква от нас бързи реакции и действия в няколко направления, поради което ще бъдем склонни първо да действаме, а после да мислим, в условията на осезаем дефицит на сдържаност и самоконтрол.

Онези от нас, които са по самоотвержени и дисциплинирани вероятно ще намерят отдушник във възможностите предлагани от конфликтния обмен  между Сатурн и Ретроградния Меркурий. Те ще могат да трансформират дефекта с ефект заемайки се с интензивна и напрегната интелектуална работа, но като цяло за всички би било полезно да отложат важните дела и решения за по-спокойните дни във втората половина от седмицата. Във вторник и сряда е възможно също така да се сблъскаме с онези ограничения в действителността, породени от минали грешки, грешни представи или обективни обстоятелства, към които ще трябва в бъдеще да нагодим плановете и надеждите си. Част от тях, вероятно ще ни причинят стрес, поради неочаквани разочарования или липса на подкрепа от страна на приятели и съмишленици. Не бързайте с преценките обаче-възможно е по този начин те да ни предпазват от по-големи грешки или просто да ни посочват онези истини, които ние старателно отбягваме. Едва в средата на март ще можем да квалифицираме адекватно постъпките им като приятелство или предателство.

Луната е намаляваща, в трета четвърт и ще съдейства за укрепване на завоюваните до момента позиции и постижения, но не предполага бърз напредък в новите начинания. Такива следва категорично да избягваме в периодите когато тя се движи на празен ход:
17 февруари - 07:04ч. - 20:22ч
20 февруари - 00:00ч. - 5:32ч.
22 февруари - 00:09ч. - 12:11ч.