Младежи учат най-малките да пресичат безопасно

Мисия Бургас

17-02-2014, 00:26

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Малки футболисти ще се учат на пътна безопасност

Малките пешеходци отговорно следват инструкциите за движение

Млади пешеходци на възраст между 4 и 7 години се обучиха на безопасно пресичане. Инициативата е идея на клуб "Медия и Общество" към Сдружение "Младежки Глас" България, Сдружение SOS-ПТП, Фондация „Безопасни улици от Валя“ и Детски футболен клуб "Звездичка". За да се запознаят малчуганите с правилата при движение на пътя, на помощ се притекоха инспектор Хитами и Звездичко. Образователната игра обхвата две групи с 10 деца във всяка от тях.

Малките пешеходци се забавляваха и учиха заедно основните инструменти на пътната обстановка: улица, тротоар, пешеходна пътека, правила за безопасно пресичане, светофар и неговите функции. Малчуганите придобиха и практически опит в състезание за най-добър пешеходец. В хода на играта всяко едно дете се включи като разпознаваше знаците в движението. Децата трябваше да се научат как да подреждат цветовете на светофара. Забавните и образователни игри бяха с цел още от най-ранна възраст малките да знаят как се пресича безопасно по пътищата.

„Нестандартно поднесената информация, по един забавен начин и на разбираем за малките език е изключително важно в образователния процес”, споделиха младите хора организатори на мероприятието. За всички малки пешеходци имаше изненади и награди.