Спасиха затрупан пловдивчанин в Кърджали

Животът

17-02-2014, 08:32

Снимка:

standartnews.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

59-годишният Георги е адекватен, даже успя да се изправи сам

Успешно приключи спасителната акция по изваждане на затрупания работник на обект „Воден цикъл” в кв. Възрожденци в Кърджали. Пострадалият Георги Георгиев е от Пловдив и е на 59 години и бе изваден в 19.20 ч.

Мъжът е адекватен, даже успя да се изправи сам. Медицински екип веднага го транспортира за преглед до болницата. Инцидентът е станал по време изкопни работи на пловдивската фирма „Лювик”, когато се е свлякла земна маса. Повече от два часа и половина продължи работата по изваждането на работника. В нея участваха 12 души спасители и пожарникари.

„Реагирали са много бързо при получаването на сигнала на тел 112. Когато са пристигнали на място нищо не се е виждало, няколко работника са разчиствали пръстта. Първо екипът е стигнал до главата на човека, за да му осигурят достъп до въздух, след това са започнали изгребването на земната маса”, обясни комисар Христо Тодоров, директор на ОУ ”ПБЗН”, който ръководеше акцията. На място на инцидента бе и гл. инспектор Боян кехайов, шеф на ОД на МВР Кърджали. Спасителите работиха на повече от 3 метра дълбочина.За да не наранят затрупания си помагаха с лост и изхвърляха пръстта с кофи. Стотици кърджалийци следяха акцията и се молеха всичко да приключи благополучно. / standartnews.com