Защо жените предлагат брак?

Животът

17-02-2014, 09:06

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

И защо двата пола отново си разменят ролите и дамите изпълняват мъжките задължения?

Вместо да чакат мечтаното „Ще се омъжиш ли за мен?“, жените взимат въпроса с предложението на брак в свои ръце и зашеметяват половинката си с вече перифразирания въпрос „Ще се ожениш ли за мен?“ 

И докато преди половин век е било немислимо жена да предлага брак, то сега всяка десета жена предлага брак на половинката си според британско изследване. Но защо двата пола отново си разменят ролите и жените изпълняват мъжките задължения? Ето няколко предположения:

  • Жените се оказват по-смели от мъжете в стремежа си да създадат семейство и желанието им за брак е по-голямо от това на мъжката половина от човечеството.
  • На всяка жена, предложила брак на партньора й, тайничко й се иска той да я беше изпреварил, сочи британското изследвана по темата.Факт е, че повечето жени с трепет очакват заветния въпрос за предложение за брак, но отегчени от чакането и несигурни дали въобще ще получат годежен пръстен, решават да първи да предложат брак на половинката си.
  • Може би пък има и такива жени, които решават да подсигурят бъдещето на любовната си връзка, като рано-рано предложат брак на партньора си с идеята, че така го връзват за цял живот и той няма къде да бяга.
  • Но поради какви още причини жените предлагат брак, а не мъжете? Ами защото кавалерите вече на пръсти се броят, а романтиката (падането на колене, подаряването на годежен пръстен на приказно място, планирането на предложението за брак и т.н.) изчезна заедно с тях.

А каква е мъжката реакция на една женско предложение за брак?Много мъже биха приели това като шега, други биха се шашнали и изплашили, но по-голямата част от мъжкото съсловие развълнуват ще кажат „Да!“. Предложението за брак от жена е нестандартно и запомнящо се, нещо, което след време с интерес ще разказвате на децата си. Така например Моника предложи на Чандлър от сериала „Приятели“, а Миранда на Стив от „Сексът и градът“. Но сякаш предложението на брак от жена е по-разпространено на Запад, но не и у нас. Но, имайки предвид колко бързо усвояваме американски празници, колко му е скоро и у нас да започнем да предлагаме брак на любимите си мъже.  
Е, как ви се струва, нормално ли е жена да поеме инициативата и да предложи брак на половинката си? / rozali.com