Президентът на Несебър: "Нямаме за самоцел влизане в Б група"

Спорт

17-02-2014, 09:37

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Созопол победи Несебър с 1:0

Миналия петък местната община гласува допълнителен бюджет за модернизирането на стадиона града

В интерчю за БТА президентът на ФК Несебър Георги Маринов разказа интересни неща за начина на работа, на който залагат в третодивизионния отбор. Несебърлии са лидери в Югоизточната В група преди началото на пролетния полусезон, а тимът е готов за професионалния футбол, макар че 16 от играчите в мъжкия тим са продукт на местната школа.

Именно добра работа в школата и стройната организация, в която всичко е прозрачно, са приоритетите на Несебър. Клубът обаче ще вложи доста средства и в подобряването на базата си, тъй като е домакин на мачове от Евро 2015 за юноши до 17 години догодина.

"Ние сме аматьорски клуб, но работим на професионална основа. Защото запазихме условията, при които се трудеха и футболистите, и персонала. Още от 2011-а година моята основна задача в клуба е да създадем добра организация, да нямаме задължения към институция и хора, и да развиваме школата. Мисля, че благодарение на кмета на общината Николай Димитров и на общинския съвет, с общи усилия, успяхме, започна разказа си Георги Маринов пред БТА.

"В момента в школата ни има 170 деца, което е много добра бройка на фона на това, че Община Несебър има население от 21 хиляди души. Работят шестима треньори и един директор, това е легендата Николай Русев-Джангъра. За децата има три изкуствени маломерни терена, един изкуствен с нормални размери и един терен с натурална трева. Децата не плащат такси в нашата школа, а и клубът все пак е общински. Родителите на тези деца плащат данъците си в нашата община.

"Имаме леглова база и ако намерим добро дете за школата, то ще бъде уредено добре битово- спане и храна. Имаме споразумение и с едно от училищата в Несебър, където децата могат да бъдат записани. Сега например взехме едно дете от Велико Търново, което е било в школата на Левски, но е напуснало и е при нас. Момчето е родено през 1997-а година и ще бъде част от отбора ни (младша възраст). За нас школата е основен приоритет и съм казал, че за малките винаги всичко ще има- и финансиране, и организация, и екипировка. С децата работим и извън терена. Всички наши момчета са добре възпитани".

Маринов заяви още, че техният отбор U17 в момента е на първо място в зоналната група и ще преследва класиране за Елитната група в тази възраст. "Ако момчетата си спечелят място с игра и го заслужат, ще участват в Елитната група. Водени са разговори с кмета на града и имам уверението, че финансиране за участие на национално ниво ще бъде осигурено, допълни шефът на клуба от морския град.

В петък пък местната община гласува допълнителен бюджет за модернизирането на стадиона. Ремонтът започва с подмяната на тревната настилка, след това ще се изградят нови съблекални. Ще се изгради до ВИП-ложата и още трибуни с допълнителни 500 места. Така капацитетът на стадиона ще стане 5500 места. На основната трибуна за публиката пък ще бъдат подменени всички седалки.

"Нямаме за самоцел влизане в Б група, но ако момчетата си спечелят мястото в по-горната група, няма да ги връщаме. Като футбол Б и В група няма кой знае каква разлика, поне това показват непрекъснатите контроли. Единственото предимство на Б група е, че там имаш някаква защита от нормативните документи и няма така лесно да ти взимат деца и добри млади футболисти, обяснява Георги Маринов.