Орешарски, изхвърли неграмотните си служители!

Мисия Добрич

17-02-2014, 11:11

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

За поред път бъркат името на община Добрич

В брой 12 на Държавен вестник от 11 февруари 2014 г. е сгрешено изписване на името на община Добричка с Добрич и прави лоша услуга в прословутото разпределението на средства от резерва на държавния бюджет. Това съобщи днес кметът Детелина Николова. При изброяването на одобрените за финансиране проекти на общините, се съобщава, че се отпускат средства за два проекта на община Добрич - за ремонт на общински пътища на обща стойност 1.4 млн.лева, всъщност става въпрос за проекти на община Добричка.
Припомняме, че Добрич няма нито един одобрен проект от публично-инвестиционната програма за развитие на регионите.
Николова е изпратила писмо до министър-председателя Орешарски в което пише "Обидно е за гражданите непрекъснато да се появяват неточни информации, било то от невежество или липса на концентрираност. Надявам се за Вашата намеса държавните институции и всички отговорни органи да си вземат поука"
Кметът настоява "да бъдат предприети необходимите действия имената на двете общини да бъдат правилно изписвани".
Николова не изключва вариант да бъде сменено името на община Добричка, но оставя преценката на държавната власт.
Макар и на шега на днешната кметска оперативка Детелина Николова попита екипа си дали Добрич да не си поиска парите, които са "разпределили" в Държавен вестник и които би следвало да отидат при община Добричка.
За съжаление често се налага двете администрации да си разменят писма, жалби и сигнали, адресирани погрешно.