Близначки родиха деца в един и същи ден (СНИМКИ)

Шансът това да се случи се оценява на 400 000 към 1

Британски близначки победиха всички залози като родиха децата си в един и същи ден. Според специалисти, шансът това да се случи е бил 400 000 към 1.

35-годишните Хедър Ричардсън и Сара Фидлър открили, че са забременели в един и същи ден. Те обаче не очаквали, че и раждането на децата им ще се случи почти едновременно, тъй като им били дадени различни термини.

Първа през болницата минала Хедър, която родила момиченце с цезарово сечение в 1,20 часа сутринта в четвъртък, 13 февруари. 13 часа по-късно сестра й получила контракции и родила момче. Освен че са родили заедно, двете сестри работят на едно и също място – те са научни работници, като освен това са учили в един и същ университет – този в Съндърланд. Те обаче са родили децата си в различни болници. Изключително щастлив останал бащата на близначките, който в един ден се сдобил с двама внуци.

Едни от водещите букмейкъри на Острова – Дейвид Уилямс и Ладброукс, обявиха, че случаят е безпрецедентен, като шансът това да се случи се оценява на 400 000 към 1.