Работилница за мартеници за бургаските деца

За трета поредна година работилницата ще заработи в музея

 Бракаловата къща на ул. "Славянска“ 69 става дом на малките творци, които ще изработват мартенички.  

Занятията ще са 24, 25 и 26 февруари от 10:00 до 12:00 ч. Оптималната група е 10 деца, участието е на цената на ученически билет за музея – 2,00 лева. Всеки ще си вземе мартеничката, която е изработил.
Уредниците от отдел „Етнография” ще запознаят децата и учениците с легендите, символиката на цветовете и отделните елементи на мартениците, с традиционните техники за изработването им.
За трети пореден път Работилницата за мартеници ще заработи в Природонаучната експозиция.  Мартениците ще се предлагат на символичната цена от 0,50 лв. и от 1,00 лв. 
През последните дни на февруари желаещите могат да посетят работилницата от 10:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 16:00 часа срещу цената на един входен билет за музея и да изработят с много любов мартеница за своите близки.
Всеки сам ще избере минерали, които ще вплете в бялата и червена нишка. При своето образуване минералите и техните кристали се зареждат с положителната енергия на Земята и носят послание. На всяка зодия отговаря камък, който й носи късмет.

През годината на Коня силно въздействие ще имат минералите, оцветени от Природата в синьо, зелено и кафяво.