ПловдивУтре: 18 февруари

Мисия Пловдив

17-02-2014, 18:00

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре

Утре от 9 часа състав на Пловдивския окръжен съд ще разгледа 9 предложения за предсрочно освобождаване на затворници с добро поведение.

В 10 часа Гражданско движение в полза на образованието "Христо Г. Данов" към Дом на учителя в Пловдив ще представи програмата на дома за 2014 година.

Час по-късно Регионалната занаятчийска камара ще даде пресконференция, на която ще представи възможност за чирашко обучение на млади хора в Германия.

От 11 часа на площада в село Граф Игнатиево започва ежегодният спортен крос по случай Деня на активното движение. Той е посветен на световния мир в страните членки на Международния съвет за военен спорт.

В 13,00 в сградата на Община Марица кметът Димитър Иванов ще представи проекта на Профилирана гимназия за земеделие и екология, която ще бъде изградена в село Маноле.

В 12,30 часа екипът на Областен информационен център – Пловдив организира среща със средношколци и преподаватели в Кричим. Инициативата е част от информационната кампания за младежи за популяризиране на европейските фондове, както и на стартиралия програмен период 2014 – 2020, предизвикателствата и новите възможности за младите хора в България в него.

Утре започват и първите прояви в Пловдив за 141-годишнина от обесването на Васил Левски. От 16 часа във Военния клуб, зала № 9, ще се проведе събрание-концерт, организирано съвместно с Общински комитет "Васил Левски", Военен клуб, Военнопатриотични съюзи.

От 18 часа в Културния център на Радио Пловдив пък ще бъде премиерата на новата книга на Красимира Алексиева  "Пътят на художниците", финансирана по програмата на Община Пловдив за подкрепа на книги на автори и значими за града издания. Изданието включва художествени есета за 19 български творци с богат илюстративен материал.