Мъжете станаха по-големи клюкарки от жените

Бургас Лайф

17-02-2014, 19:02

Снимка:

skandalno.net

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Не става дума за служебни тайни, а за такива от живота на приятелите им

Ново изследване разби на пух и прах един от най-големите стереотипи и константи в обществото. Напук на всички уж сигурни твърдения, се оказва, че мъжете изобщо хич не могат да пазят тайна и са много по-големи клюкари от жените.

Според поредно проучване на социолози, точно представителите на силния пол са тези, които първи тичат да  разгласят строго конфиденциална информация, казана им само на ухо. Тук не става дума за служебни тайни, а за такива от живота на приятелите им.

Резултатите показват, че вече, благодарение на социалните мрежи, мъжете нямат нужда да чакат да се съберат с приятелите си на чашка и да споделят „новостите“, а направо споделят с тях в мрежата какво са чули и разбрали и даже започват веднага да го коментират възможно най-бързо. Над 50 процента  от мъжете признават, че изобщо не могат да задържат доверената им информация повече от няколко минути и веднага бързат да я споделят с някого. Така им олеквало и им ставало по-добре.

За разлика от силния пол, жените пазят тайните само за себе си да им се насладят и порадват  поне три часа. Средно мъжете успяват да запазят мълчание около два часа и половина и то само ако са помолени изрично да го направят, или пък се отнася за някой много близък човек. Иначе са си клюкарки от класа, но страшно мразят, когато някой издаде тяхна тайна и са готови дори на бой.