Качваме снимки на домашни любимци, не на родители

Кучета, котки и дори морски свинчета са удостоени с повече снимки в профила на стопаните си, отколкото членове от семейството

 2/3 от британците са по-склонни да публикуват снимки на домашните си любимци в социалните мрежи, отколкото на семейството си, показва ново проучване.

Кучета, котки и дори морски свинчета са удостоени с повече снимки в профила на стопаните си, отколкото членове от семейството. В последно време в социалните мрежи се наблюдава бум на снимки на косматите ни приятели, мнозина, от които дори имат собствени профили в мрежата.

Анкета, проведена на 2000 притежатели на домашни любимци на Острова, показва, че 62% от хората редовно качват снимки на животни, вместо на хора. Но изненадващо, не само кучетата и котките са популярни във Фейсбук. В списъка с най-споделяни животинки са също и декоративните зайци и морските свинчета. Любителите на животните качват средно по шест снимки на любимеца си на седмица и само пет на свои приятели или роднини. Изследването показва още, че голяма част от анкетираните приемат кучето или котката си за част от семейството.