Свършват местата за първолаци?

Мисия Пловдив

17-02-2014, 20:15

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още в средата на месец февруари са запълнени паралелките за първокласниците, които на есен ще прекрачат училищния праг в ОУ „Елин Пелин”. Това съобщи директорът на училището Татяна Вангелова. Тя допълни, че в сравнение с миналата година, тази желаещите деца да се обучават в училището са със 100 процента повече. Въпреки това, ръководството на учебното заведение е готово да разкрие нови паралелки, ако до месец септември има още родители, които желаят да запишат малчуганите си в „Елин Пелин”.

Наред с приема, в училището продължават работата си по проектите, насочени към работата с подрастващите в извънкласните занимания. Последният такъв е по националната кампания „Да намалим отпадъците” и е по програма „Еко-училища”. Ръководител на проекта е Йовка Танчовска, начален учител. Тя има сертификат от Дрезден, Германия,  където е преминала обучение по градска мобилност. В тази връзка тя има идея, с помощта на родители, да се въведе в топлите месеци „Еко придвижване на ученици от дома до класната стая.” Това може да стане пеша, с велосипед или пък групирано пътуване-няколко деца, возени от единия родител с личен автомобил. Наред с това, тя разказа, че в училището ще се въведе система за разделно събиране на ненужните вещи и отпадъци. Ще се организира и Творителница.

На 24 април ще бъде проведен и  хепънинг, посветен на Планетата Земя. Тогава малчуганите ще направят любимите си чудовища от отпадъчна хартия, предмети, излезли от употреба и всевъзможно други предмети, отишли по една или друга причина „в кошчето”.Ще се украсяват торбички от плат, които могат да се използват многократно.