Човекът без лице отново под ударите на съдбата

В края на миналата година на Петър е поставена диагноза рак на дебелото черво

Петър Железов от шуменското село Хан Крум, който преди години стана известен като човекът без лице и човекът с маската, отново е изправен пред ударите на съдбата с тежък здравословен проблем.

Историята на Петър Железов е изпълнена с препятствия, които не спират и до днес, припомниха тази сутрин в предаването "Здравей България" по Нова тв.

Проблемите на Петър започват през 1991 г., когато заради усложнения, предизвикани от проблем със зъб, той буквално остава без лице. Петър става известен като Човекът с маската, която е принуден да носи. След десетки операции лицевите му тъкани са частично възстановени и той продължава живота си. В края на миналата година обаче здравословните проблеми за него отново се усложняват, поставена му е диагноза рак на дебелото черво. Последвала операция в началото на месец януари.  

Втората хирургична намеса е много тежка и физическото състояние на Петър се влошава, но той издържа операцията.

След операцията Петър е настанен в интензивното отделение на шуменската болница в тежко състояние, но постепенно се стабилизира. Уморен от многото операции, той не вижда изход от ситуацията, но сили да продължи му дава семейството и най-вече дъщеря му Детелина. 

Въпреки тежката болест Петър и семейството му не се са се предали. Жена му напуска работа, за да е близо до съпруга си и да му помага в битката с болестта. За да изкарва пари, Милена решава да прави мартеници, които после продава в Шумен. 

Следващите няколко месеца ще са решаващи за Петър. Първо той трябва да се възстанови от последните операции, след което лекарите да преценят ще може ли да се подложи на следваща интервенция, за да възстановят му отделителната система. Петър и близките му са изключителни благодарни на всички хора, които до момента са им помагали. Семейството обаче няма достатъчно пари за нова операция и отново ще има нужда от помощ. 

Дарителската сметка на Петър Железов в банка ДСК: BG59STSA93000002169597

Телефонът на съпругата му Милена е 0897 890 887