Близо 1000 нови паркоместа в Бургас през 2014-та

Мисия Бургас

18-02-2014, 12:03

Автор:

BurgasUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

КАТ глобява по снимка и за паркиране

3000 незаконни гаража премахнала общината за 3 години

Близо 1000 нови паркоместа ще бъдат изградени през тази година. Община Бургас продължава да изпълнява методично политиката си за модернизация не само на транспортната, но и на паркинговата система в града.

Така през 2014-та година в комплексите и крайните райони ще бъдат създадени стотици нови паркоместа. Идеята е бургазлии да бъдат спокойни, че автомобилът им нощува на удобно място близо до дома им. В центъра на града обаче с все по-голямо предимство ще продължат да се ползват новите автобуси, а скоро и новите тролеи в градския транспорт, велосипедистите и пешеходците - така, както са подредени нещата във всеки модерен европейски град.
Жилищен комплекс "Лазур" ще получи в най-клюбовите зони около 150 нови зони за паркиране. За "Братя Миладинови" те са около 70, над 150 ще бъдат обособените територии в "Меден рудник", а три паркинга ще бъдат изградени в комплекс "Славейков".
Списъкът не е окончателен и при възможност обектите в него ще се увеличат, уточниха от общината.

Продължава и процесът за освобождаване на "Меден рудник" от незаконните гаражи. Гледката в комплекса стана видимо по-приятна, след като за 3 години поетапно са премахнати над 3000 метални клетки.