Депутат пита регионалния министър какво се случва с ремонта на пътища в област Бургас

Новините

18-02-2014, 12:57

Снимка:

burgas-reporter.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Какво се случва с ремонта на пътя Елхово – Бургас и на какъв етап от изпълнението към момента е този участък. Този въпрос е отправил в писмен вид народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков към министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева според правилника за работа на НС.

„За изпълнител на път II-79 „Елхово – Бургас” от км 0+000 до км 86+200.25 на територията на Бургаска област от км 38+100 до км 86+200 е избрано Сдружение „Пътища Бургас” ЗЗД с партньори: „Холдинг Пътища” АД и „Трейс Груп Холд” АД. Стойност на договора е 31 500 000 евро без ДДС. Датата на започване на работите е 26.01.2009 г., в последствие е подписан Анекс за удължаване на срока до 26.11.2014 г. През миналата година бяха извършени локални ремонти, изравнителни пластове от порьозен асфалтобетон, направа на дренажи, монтиране на бетонови корита за облицовани окопи, както и реконструкция на кръговото  кръстовище в гр. Средец и насип банкети. Сертифицирано  СМР – измерени работи през 2013 г. е на стойност 7 593 546 лв. без  ДДС за целия участък от км 0+000 до км 86+200.25”, коментира фактите относно рехабилитацията на пътя Бургас-Средец-Елхово Иван Вълков.

Той очаква да получи информация за въпросния участък, който е с интензивен трафик и е от важно значение за област Бургас.

Бургаският депутат е отправил и още един въпрос към регионалния министър -

ще бъде ли извършен основен ремонт на пътя между с. Равнец и с. Братово в община Бургас и кога това ще бъде факт?

„Пътят с. Равнец – с. Братово е с дължина 4 800 м. и е в крайно лошо състояние. Не е ремонтиран повече от 30 г. Цялата настилка е в дупки, разбита, пропаднала и в много лошо техническо състояние.  Отсечката е натоварена с много автобусни връзки за селата в това направление, товарни автомобили, цистерни от и за Нефтохимически комбинат, леки автомобили и др. Лошото й състояние крие сериозен риск за шофьорите и е предпоставка за инциденти ”, заяви Иван Вълков, който е член на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Той коментира, че въпреки многобройните писма през годините до Агенция "Пътна инфраструктура" и даваните обещания до момента няма резултат. „Очаквам министър Терзиева да обясни ще бъде ли извършен ремонт на въпросния участък и в какви срокове ще се случи това. Този въпрос е многократно поставян по време на срещите ми с жителите в региона”.