Трите хикса поиска медал от юношите на Ботев

Спорт

18-02-2014, 15:09

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-важно е школата да захранва мъжкия отбор с качествени юноши, смята треньорът Иван Цветанов

Седмица преди старта на втория полусезон на Елитната юношеска група до 17 години, треньорът на Ботев (Пд) Иван Цветанов, известен още като Трите хикса, даде интервю пред клубния сайт, в което сподели оценката си за подготовката и очакванията за втория дял от шампионата.

- Г-н Цветанов, какво е мнението Ви за последната контрола преди началото на втория полусезон, в която "жълто-черните" направиха 2:2 с македонския "Македония Г.П."?

- Мачът не ми се стори добър, беше повече игра на нерви и здрави единоборства, за което си има обективни причини. В нашия състав отстъстваха момчетата от набор 98 и трябваше някои от моите футболисти да играят на непривични за тях позиции. Второто полувреме ми хареса повече от първото, но противникът подходи прекалено агресивно към единоборствата и ние нямаше как да им отстъпим и затова срещата беше с толкова картони и нарушения.

- Приключи зимната подготовка, доволен ли сте от направеното в нея и в коя проверка Ви хареса най-много играта на отбора?

- Доволен съм от подготовката. Вижда се, че и футболистите от набор 98 започват да свикват с играта в нашия набор. Всичко, което бяхме планували да свършим по време на зимния подготвителен период, беше изпълнено. Най-много ми допадна представянето с Верея, както и в двустранната игра с U19.

- Какви са очакванията Ви за втория полусезон и имате ли контузени футболисти, които ще пропуснат първия двубой с Чавдар (Етрополе)?

- Надявам се да продължим доброто представяне от първия дял от шампионата. Очаквам в крайното класиране да бъдем в призовата тройка, имаме силите и възможностите да го направим. Йоан Пеев се контузи на вчерашната контрола и ще пропусне първата среща за втория полусезон, но всички останали играчи са на разположение.

- Двама футболисти от U17 (Стамен Бояджиев и Борис Титюков) бяха на подготовка с мъжкия отбор, следяхте ли представянето им?

- Боби дебютира с гол, което много ме радва. Няма значение кой им е треньор, най-важната задача на школата е да захранва представителния отбор с качествени юноши. Аз съм отборен играч и работя за Ботев, а не за мой собствен отбор. Важно е всеки треньор да обогатява децата по пътя им към мъжкия футбол.