Разбиха канал за сирийски бежанци

23-ма имигранти спипани на границата край Малко Търново

Нелегален канал за трафик на бежанци разбиха полицаите в района на Малко Търново. В акцията са участвали криминалисти и граничари. Според запознати става въпрос за разработен канал, действащ с помощта на българи. Незаконният трафик на бежанци е ставал на българо-турската граница. Операцията е реализирана от служители на отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Граничен полицейски участък – Малко Търново, информират от пресцентъра на МВР.

В хода й са задържани 23-ма сирийски граждани, преминали в България през граничната бразда в района на Малко Търново. Установено е, че след предварителна уговорка чужденците трябвало да бъдат откарани с два автомобила и микробус във вътрешността на страната.

Задържани са четирима пловдивчани /на възраст от 26 до 64 години/, които трябвало да осъществят трафика. Срещу тях са образувани досъдебни производства. Чужденците са отведени в Граничен полицейски участък – Малко Търново, установена е самоличността им. Образувани са бързи досъдебни производства за нелегално преминаване на границата на Република България.