Пол Маккартни е най-добрият автор на песни

Титлата му е дадена от колеги музиканти, участвали в запитване на списание "Ню мюзикъл експрес"

Бившият "бийтълс" Пол Маккартни бе признат за най-добър автор на песни в света от свои колеги музиканти, запитани от редакцията на авторитетното британско издание "Ню мюзикъл експрес" (NME).

Единствената по рода си награда ще бъде връчена на Маккартни на 26 февруари на сцената на лондонската концертна зала O2. Очаква се той лично да присъства на церемонията NME Awards, която е най-старата ежегодна премия в историята на популярната музика във Великобритания и датира от 1953 г.

Списанието е запитало редица известни музикални дейци за това, кой е най-добрият автор на песни. Те са били единодушни посочвайки Пол Маккартни, каза редакторът на известното списание Майк Уилямс.

"Ню мюзикъл експрес" реши да го награди със специалната награда "Автор на авторите" /Songwriter`s Songwriter/ за приноса му в популярната музика.

Групата Бийтълс" е основана през 1960 г. и първоначалният и състав е бил от Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисон Питър Бест, който през 1962 г. е сменен от Ринго Стар. Групата прекратява съвместна работа през 1970 г., като още от 1967 Маккартни и Менън осъществяват собствени музикални проекти.