Добруджа 07 победи с 3-1 гейма Славия

Спорт

18-02-2014, 23:00

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Нова победа постигнаха волейболистите на Добруджа 07 в Националната волейболна лига "Бачково" - изворна вода. В 18-ия кръг възпитаниците на Мирослав Живков и Атанас Лазаров надделяха с 3-1 гейма Славия пред многобройната публика в зала „Добротица”, като по този начин добричлии записаха осми успех, изкачил ги до седмото място във временното класиране.

Двубоят започна трудно за домакините. Те влязоха в ролята на догонващи в резултата и отстъпиха с 25-27 точки в първата част, изпускайки два гейм бола при 24-23 и 25-24. Последва нов равностоен гейм, в който домакините спечелиха със същия резултат и изравниха, а в оставащите две части добруджанци с лекота ги затвориха при 25-17 и 25-15 точки.

След двубоя ст. треньорът на домакините Мирослав Живков сподели, че не са подценили Славия. Той посочи, че гостите от столицата са имали няколко състезатели, които са играли на високо ниво. 

„Поздравявам момчетата, че успяха да победят в много тежък психологически мач, който тръгна лошо за нас, с много грешки и брак в атака. След това успяхме да намерим себе си и да спечелим срещата. Със сигурност, ако не бяхме изиграли следващите три гейма по най-добрия начин, Славия можеха да си тръгнат от тук с точка или две”, заяви Живков.

Клубният президент на Добруджа 07 Веселин Велев заяви, че победата е била трудна, но по-важни са точките. „На момчетата казах, че има и такива мачове. Не бива да ги помнят, по-важно е, че спечелихме. Радващо е, че дори и през делничен ден залата е пълна. Все повече добруджанската общественост отдава заслуженото на волейболния отбор, но точно волейболистите и техните треньори карат публиката да дойде в залата”, допълни Велев. Според него шансовете федерацията да си промени решението финалния турнир за Купата на България да не бъде в София, а в Добрич, са минимални.

Състезателят на добруджанци Петър Милушев каза след срещата, че е доволен от победата на своя тим и е благодарен за възможността да се изяви. Добрата си игра срещу Славия в първия, а сега и във втория полусезон отдава на това, че като малък е играл доста пъти срещу тях и не може да се похвали с много победи. Сега му се отдава да си го върне. Милушев е категоричен, че в Добрич се чувства прекрасно, тъй като условията са много добри, а шефовете са много коректни.

Бившият капитан на Славия Димитър Иванов, който сега защитава цветовете на Добруджа 07, заяви, че не е лесно да се играе срещу бивши съотборници, но пък мотивацията му да докаже, че отборът му е по-добър, е много голяма.

„Трудно влязохме в мача, но нашата класа надделя. Показахме, че сме по-добрият отбор и сме по-напред в класирането от тях. Взеха първият гейм, защото правеха по-малко грешки, чисто технически, но не са нищо повече от нас. Ние доказахме, че физически, технически и тактически сме по-добрият отбор. Доволен съм от отбора и условията в клуба, но дали ще остана в Добрич и през следващия сезон не зависи само от мен. Лично аз бих желал да остана”, допълни Иванов.