Младежи учат връстници на толерантност

Новините

19-02-2014, 07:00

Снимка:

novini.bg

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Обучение по толератност се провежда в Бургас.  Инициативата е по проект „Младежта е толерантност” – преодоляване на анти-ромските стереотипи сред младите хора” на Център“Амалипе”. 

Срещата събира младежи, които учат как да бъдат обучители на свои връстници с помощта на професионалисти в тази област. Участниците ще се запознаят със социологическото проучване на стереотипите сред младите хора, ще научат нови и полезни неща по интерактивен метод, съчетани с практически задачи и упражнения по теми като култура на толерантност, умение за вербално общуване и презентиране, видове доброволци и др.
По проекта са предвидени няколко вида обучения: международен лагер, вътрешни обучения за повишаване капацитета на доброволците, обучения по метода “връстници обучават връстници”, обменни визити в Румъния, България, Гърция и Унгария за обмяна на опит.
В работата се включват доброволчески клубове в Бургас, Шумен, Враца, Пловдив, Велико Търново и Благоевград, в които членуват младежи от всички етноси.

През миналата година по проекта се реализираха вътрешни обучения, които преминаха успешно. Обучението в Бургас  има за цел да подготви доброволците за обучители, за да могат да предават знания по толерантност на свои връстници