ПловдивУтре: 20 февруари

Мисия Пловдив

19-02-2014, 18:20

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кой, къде, кога в Пловдив в четвъртък?

Благотворителна акция ще се проведе в кметството на район „Северен” в четвъртък и петък, съобщи кметът инж. Ральо Ралев. В заседателната зала на администрацията ще има изложба базар на Дом за възрастни хора с умствена изостаналост „Св. Врач” с директор Елена Шопова. В базара ще се представят мартенички, изработени от хората от дома. Всеки желаещ може да разгледа изложбата от 10 до 12 и да си закупи от ръчно изработените мартеници.

На работно посещение в Пловдив, във връзка с кандидатурата на града за Европейска столица на културата, пристига Робърт Палмър, придружен от  Мери Милър, артистичен  директор на Арт-Идея.  Робърт Палмър е човекът, дал нов смисъл на разбирането за култура в Европа, автор на изследването „Европейски столици на културата“, познат под името „Доклада Палмър“. Срещата с екипа на Фондация „Пловдив 2019“ и представители на културни институции ще се проведе в четвъртък в конферентната зала  в Дома на културата „Борис Христов“ от 14.00 до 17.30 часа.

На 20 февруари в Етнографска къща-Асеновград ще бъде представена изложба на Регионален исторически музей-гр. Ямбол "Кукерски игри-феерия от багри, магия и мистерия". На изложбата ще бъдат представени автентични облекла и маски.

Литературоведа доц. Владимир Янев ще представи официално „Книгата, която не бих издал” на покойния журналист Николай Стоянов. В нея са събрани посмъртно очерци и интервюта на журналиста, а герои на книгата са водещи български спортисти и общественици. Премиерата ще се състои от 18 часа в хотел „Империал”. Повече от 20 години Николай Стоянов работи като спортен журналист в регионални и национални медии – в-к „Глас”, в-к „Меридиан мач”, в-к „7 дни спорт”, в-к „Стандарт”. Той е сред спортните коментатори на радио „Хасково” и първото частно българско радио „Канал КОМ”.