1 200 лв среден наем за каравана за новия сезон по Южното Черноморие

Туризъм

20-02-2014, 10:04

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Каравана съперничи на луксозните апартаменти

Цените за преносимите домове по-фиксирани от тези на апартаментите

Средната цена за наемане на площ в кимпингите за престой на каравана е около 1 200 лева за повечето туристически кътчета с дива природа, в района на Ахтопол и Синеморец. 

Цената не се е променила през последните две години, аа се очаква да се задържи и през предстоящия летен сезон. В нея влиза подръжка на зоната, ток, вода и санитарни екстри.

По-близките до Бургас и популярни къмпинг зони обаче като Златна рибка, Каваци и Градина са на традиционно по-високи стойности. Наемът при тях достига на место до 3000 лева в зависимост от локацията и допълните услуги, които влизат в ползването на стопанисваната територия. 

През 2012 година до 6 500 лева достигна цената за наемане на каравана на плажа в къмпинг зоните около Созопол и Приморско на първа линия, до морето за сезон. Миналата година стойността на услугата беше в рамките на 3 500 лева. Караваната предлага повече от градските условия, отколкото малките квартири в гората. Удоволствието излиза приблизително 70 лева на ден.

Сега предстои до началото на лятото по Южното крайбрежие да се появят две нови къмпинг зони, близо до град Бургас, които ще предлагат малки парцели за не повече от 5 - 6 каварани.