Странният случай на една автобусна спирка...

Имотът в квартал "Гоце Делчев" може да осъмне, преграден с бариери

Последната спирка на столичните автобуси 74 и 76, както и тролей номер 8, в столичния квартал „Гоце Делчев” може да се осъмне, преградена с бариери.

Причината – тя се оказва в частен имот на Георги Пантелеев. Пред bTV мъжът разказва:  „Това е някъде около 1200 кв. метра, собственост на прадядо ми, никога не е отчуждаван този имот, никога не сме обезщетявани от Столична община (СО), от държавата и от когото и да било”.

Наследниците имат нотариален акт от началото на века, както и нов - от 2007 година. Според документите обръщалото на тролей №8 е в границите на имота им.

Борбата на Панталеев с институциите започва преди няколко години. Оттогава той минава през различни комисии и отдели на Столичната община. Засегнатият коментира: „Ако обичат, да бъда така любезни - или да напуснат, или да седнат на масата за преговори. Както има частни автогари по страната, така може да има частно обръщало на тролей”.

Според наследниците общината трябва да закупи имота им, да плаща наем или да напусне. От Общината отказаха да застанат пред екип на bTV, за да коментират случая. Единственото, което казаха, е, че имотът е бил върнат по Закона за земеделската земя, а вече е част от инфраструктурата.

Спорът между двете страни ще продължи в съда.