Максим Стависки предизвика нова катастрофа?

Свят

20-02-2014, 12:41

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Автомобилът бил на друг човек

Максим Стависки е причинил нова катастрофа. Фигуристът се е блъснал с колата си в дърво край Москва, пишат руски блогъри. Все още няма официална информация от пътните служби в Русия, но в интернет средите твърдят, че той е счупил десния фар на колата си и е смачкал леко бронята на автомобила.

Возилото обаче освен всичко се оказало и чужда собственост. Колата е на един от най-известните съветски състезатели по фигурно пързаляне - Евгени Плющенко. Двамата с Максим са приятели и работят заедно. Стависки не е пострадал при блъскането в дървото. Той е пътувал сам и този път не е бил пиян, пише в. "Всеки ден".

Фигуристът имаше забрана за шофиране, която изтече през 2012 г. Причина за санкцията му бе жестоката катастрофа, която Стависки причини през 2007 г. край река Ропотамо. Тогава след удар с друга кола Максим отне живота на 24-годишния Петър Петров от Сливен, а Мануела Горсова изпадна в кома вследствие на сблъсъка.

Максим бе осъден окончателно през май 2009 г. на 2 години и 6 месеца условно с петгодишен изпитателен срок.

Алкохолната му проба веднага след трагедията тогава бе положителна. Това бе най-малкото възможно наказание за жестоката катастрофа.