Част от Транспортна болница вече е частна

Мисия Пловдив

20-02-2014, 12:57

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обсъждат собствеността на стационара на Транспортна болница

Общинските съветници приеха предложението на кмета Тотев

С 41 гласа „за“ общинските съветници приеха предложението на кмета Иван Тотев недовършеното свободно крило на Транспортна болница, намиращо се на улица „Колхида“, да бъде продадено на частно лечебно заведение. Така с взетото днес решение стационар, сутерен, първи етаж, част от втори и трети етаж на болницата са вече собственост на частната клиника „Уромедикс“, която понастоящем се помещава на третия етаж в сградата. 

Предложението бе внесено за гласуване и на предишна сесия на Общински съвет – Пловдив, но тогава не събра минимално изискуемите 34 гласа, за да бъде валидно. Днес привържениците на преобразуването на общинската собственост в частна бяха значително повече и решението бе взето. Самият кмет не присъстваше на сесията днес. 
Вчера продажбата бе обсъдена на специална среща между председателите на групите общински съветници и членовете на здравната комисия. Там стана ясно, че община Пловдив няма финансова възможност да ремонтира рушащата се крило и най-добрият вариант за нея е продажбата й. Очаква се „Уромедикс“ да довърши сградата и да открие там многопрофилна болница за активно лечение.