Станков: Скоро ще се види дали сме сядали на масите

Спорт

20-02-2014, 15:16

Снимка:

lokomotivpd.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Доста помия се изля върху нас, смята треньорът на Локо (Пд)

Треньорът на Локомотив (Пд) Александър Станков даде днес пресконференция за представителите на медиите. Основната тема на брифинга бе предстоящото гостуване на Любимец в събота, но Станков взе отношение и по други интересни въпроси.

Ето какво каза днес наставникът на черно-белите:

„Изкарахме малко по-дълъг цикъл на подготовка. Отборът се представи добре и сега се готвим за първия мач. Сред футболистите и пространството витае дух, че сме се справили добре. За мен обаче това не е така, защото още не сме постигнали първата ни основна цел – място в първата 7-ца.

Готвим се сериозно за мача с Любимец. Не може да става дума за подценяване. Независимо кой е противникът, ние подхождаме с необходимата сериозност. Имаме проблеми и контузени футболисти, но тези, които са готови, са длъжни да изиграят двубоя на едно добро ниво.

След класиране в седмицата ще седнем и ще мислим за новите ни цели. Важното е да си поставим реални цели, имаме добри футболисти.

Доста коментари се направиха за подготвителния ни лагер. Доста помия се изля върху отбора. Аз никога не съм си позволявал да коментирам други отбори. Винаги съм искал да си сверявам часовника с добри отбори, а не да бием по-слаби тимове с големи резултати. Дали сме станали от маси и дали сме сядали на маси ще си проличи по време на мачовете.

Намуши няма да играе в събота, защото все още не е пристигнала жълтата му карта. Той освен това е и с леко разтежение, което нямаше да му позволи да играе. Контузени са още Крис Гади и Стелиос Илиадис. Мартин Камбуров е под въпрос, тъй като е с настинка, но пък имаме достатъчно футболисти в отбора.

Мисля, че селекцията ни е успешна. Нашият отбор се нуждаеше от централен защитник. В лицето на Грънчов сме подсилили конкуренцията. Мисля, че футболистите, които искахме, ги взехме, а Спас Делев идва като екстра. Класата му е безспорна, а той има нужда да поднови името си, тъй като го загуби с лутането в Турция и Лас Палмас. Според мен това е основната му цел, да е познатия Спас Делев.

Другият нов футболист – Жуниор Мпиа, кара пробен период и едва другата седмица ще взема решение за него.

Вратарят на Спартак (Пд) Александър Витанов идва като трети вратар и другата седмица ще подпише с нас договор.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен