На Лесово хванаха дрога за милиони левове в сливналия

Митничарите разкриха пратка от близо 13 килограма чист хероин

Близо 13 килограма чист хероин, откриха в оловен тайник на кола митничарите на пункт "Лесово".  Дрогата е оценена на 1,5 милн. лева.

Пресичането на наркотрафика е осъществено при добро взаимодействие на Главна дирекция „Гранична полиция", ОДМВР - Сливен и Агенция „Митници".

Вчера през граничния пункт се опитал да премине от Турция лек автомобил „Нисан Серена", управляван от 36-годишен мъж от Сливен. 
По инициатива на Гранична полиция колата е отклонена за щателна митническа проверка. При нея са открити 21 пакета с 12,540 кг хероин. Той бил укрит в шофьорската седалка. Поставен е в изработена кухина, облицована с оловни метални плоскости, за да не бъде засечен от детекторите за откриване на контрабанда и рентгеновите системи.  

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал. 2 от НК, което се провежда от разследващ инспектор от Митница Бургас под наблюдението на Окръжна прокуратура Ямбол.
36-годишният шофьор е задържан в РДГП-Елхово. Той е осъждан за кражби. При последвалите процесуално-следствени действия на адреси в Сливен и сливенското село Крушаре са намерени и иззети документи и вещи, свързани с престъплението. Извършени са арести на още трима мъже на 48, 26 и 25 години, единият от които е с криминални регистрации.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава. За случая е уведомена и Окръжната прокуратури в Сливен.