Баскетболистките аут от турнира за Купата

Спорт

21-02-2014, 09:53

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Баскетболистките с тежка загуба в Хасково

Хасково ще срещне на полуфиналите отбора на Левски, а Нефтохимик ще се съсредоточи върху представянето си в първенството на НБЛ

Хасково нанесе второ поражение на Нефтохимик 2010 в рамките на седмица и го отстрани от турнира за Купата на България. Така от много години насам за първи път финалите в тази надпревара ще преминат без бургаско участие.

Гостенките се наложиха в спортна зала Бойчо Брънзов с резултат 76:73, който бе оформен в самия край на мача. Двубоят вървеше равностойно, като след почивката домакините взеха двуцифрен аванс, който обаче не успяха да удържат и през по-голямата част от двубоя водиха с разлика от 6-8 точки. Това обаче не беше достатъчно, т.като в първия мач Хасково взе солидна преднина от цели 19 точки, които момичетата на Петко Маринов трябваше да ликвидират. Това обаче не стана и в края гостенките дори успяха да обърнат резултата в своя полза и да се поздравят с втора победа в директните елиминации в турнира.

Хасково ще срещне на полуфиналите отбора на Левски, а Нефтохимик ще се съсредоточи върху представянето си в първенството на НБЛ.