Събират талантливите малчугани на Несебър в детска градина

Новините

21-02-2014, 10:34

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Хлапета с влечение към изкуството ще приемат в новата детска градина на Несебър, която ще бъде изградена по проекта на Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция.

Проектът е на стойност до 398 663,40 евро, като Община Несебър е водеща организация, а партньор е Община Къркларели. Ще бъде изградена целодневна детска градина в Несебър – стара част, в която се предвижда създаването на група за деца с  артистични и творчески заложби и насоченост.

Целите на проекта ще се постигнат чрез осигуряване на грижа, практически и трудово-образователни услуги на децата в  трансграничния регион. С изграждането на детска градина в Несебър, ще се открият нови места за прием на деца в общината и ще се създаде естетична, функционална среда за игра, познание и развитие в сферата на изкуството. Предвижда се в практико-образователният център в Къркларели,  да  се провеждат извънучилищни трудово-образователни дейности, както и специални терапии за деца с увреждания и специални нужди в общината.

С развитието на двете сгради ще се осигурят и нови работни места на населението в трансграничния регион. Това е седмата детска градина, която ще се изгради на територията на община Несебър.