„Аз, инженерът“ и национално състезание по роботика на 5 март в Интер Експо Център

Общество

21-02-2014, 11:28

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Първото по рода си, вълнуващо целодневно изживяване, ще се проведе на 5 март 2014 г.

Националното състезание по роботика на Робо Лига ще е част от новата инициатива, провокация за младите специалисти - “Аз, инженерът”, която ще обедини водещи технологични компании в България на едно място.


Първото по рода си, вълнуващо целодневно изживяване, ще се проведе на 5 март 2014 г. в Интер Експо Център – София. Младежкият форум има за цел да покаже на младите специалисти, студенти и гимназисти, че НАУКА и ИНОВАЦИИ се случват и тук, а ВЪЗМОЖНОСТИТЕ за професионална реализация са много. Събитието ще предложи на всички участници възможността да се запознаят отблизо с дейността на фирмите, техните постижения и проекти.


„Тази година едно от най-новите събития в нашия календар е кариерен форум „Аз, инженерът“, който е за подбор на кадри с техническа специалност – главно инженери. – споделя Ивайло Иванов, управител на Агенция Булгарреклама – основен оператор на Интер Експо Център София. Тъй като все повече фирми изпитват недостиг от квалифицирана работна ръка в индустрията, назря и момента да стартираме такъв форум. Досега такива форуми се организираха за ИТ индустрията, която от години има недостиг от квалифицирана работна ръка, но сега считаме, че е подходящ период за стартиране на подобен формат и за индустриалните сектори. За наша радост още от старта на събитието интересът е много голям. Включиха се международни компании, много добре познати имена от бранша. Надяваме се студентите и младите специалисти също да откликнат с интерес и да се запознаят с кариерните възможности в българската индустрия.”


Сред участниците в „Аз, инженерът“ са Глобул, Хенкел България, VM Ware, София Тех Парк, Телерик, Евромаркет Груп, Magna International, AIGER, Space Challenges, Chaos Group, Walltopia, институт „Фортедо“ и др. Програмата включва презентации на водещи мениджъри, млади предприемачи и изобретатели, а също така и щандове - работилници на компании и организации, които ще подготвят конкретни задачи и казуси за решаване и ще показват нагледно насоки от своята дейност.


По време на състезанията роботостроителите ще имат възможност да представят произведенията си в три категории: “Следване на линия”, “Излизане от лабиринт” и “Мини сумо”. и да получат отзиви. Своеобразният “Freestyle” ще е в специално отделена зона на индустриалните изложения MachTech & Metal, IFAM и Intronika, където създателите на роботи ще получат отзиви за своите постижения. От 5 до 7 март 2014 г. изложенията ще представят нововъведения в машиностроенето и инструменталната екипировка, в автоматиката, роботиката и мехатрониката, и в сектора на професионалната и промишлената електроника и компоненти.


Още информация можете да намерите на сайтовете на изложбата MachTech & Metal, на Интер Експо Център – София, „Аз, инженерът“, както и в социалните мрежи Facebook, Google + и LinkedIn.