Интерпол издирва български рапър

Сърбин откраднал самоличността на Играта

Ивайло Иванов, по-известен като рапъра Играта, шофира към дома си в квартал "Възраждане" с приятел. На кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Раковски" го спира полицейска кола за проверка на документите. Униформените взели документите му за проверка, а той останал да изчака заедно с приятеля си в колата. След около 10 минути полицаите го повикали, за да си ги вземе. В момента, в който му ги подали, от радиостанцията се чуло "Код 1".

"Приятелю, ти задържан ли си някога?", попитал изненадан единият от полицаите. Първоначално Иванов решил, че всичко това е част от сценарий на скрита камера. Когато обаче гласът от радиостанцията казал: "Докарайте лицето в районното", разбрал, че никой не се шегува.

Полицаят, с когото разговарял, директно се качил в автомобила на Играта. Обяснил му, че трябва да кара към пето районно, като не вдига повече от 40 км/ч. Ако превишите скоростта, съм длъжен да прибягна до физически контакт, предупредил певеца служителят на реда.

"За първи път ми се случи да вляза в районно", казва Играта пред "24 часа". Наложило му се да изчака 15-20 минути на пейка в следствието, докато дойде дежурният. Към 22,45 ч той се появил и поискал от Играта да пише обяснение. В него музикантът написал, че преди година, на връщане от Кипър граничните полицаи му задали въпроса дали някога е задържан в Германия. Още тогава му казали, че има лице с данни като неговите. "Тогава го взех за формална грешка, защото ме пуснаха", разказа певецът.

В 5-о РПУ любезно му обяснили, че вече са наясно, че става дума за друг човек, и пуснали Играта да се прибере.

Игратастигнал и до паспортната служба в 3-о РПУ, което е в неговия квартал, за да направи и там проверка. Отново го разпитали за цялата история. Обяснили му, че човекът, който се представя за него, е сърбин и е пуснат за издирване от Германия. Той е криминално проявен и всеки път, когато му искат лични документи, представя такива, но с данните на рапъра.