Бургаска атлетка заминава на Спешъл Олимпикс 2014

Спорт

21-02-2014, 13:59

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Ана Праматарова бе изтеглена след жребий, в който взеха участие общо 4 атлети с интелектуални затруднения от Бургас

Ана Праматарова ще представи Бургас на Летните европейски игри на Спешъл Олимпикс` 2014 в Антверпен /Белгия/. Тя е една от общо 16-те атлети от България, които ще вземат участие на летните игри за хора с интелектуални затруднения в периода от 9 до 20 септември.

Ана Праматарова бе изтеглена след жребий, в който взеха участие общо 4 атлети с интелектуални затруднения от Бургас. Нейни резерви останаха Светла Ибришимова /І-ва резерва/, Станимира Богова /ІІ-ра резерва/ и Десислава Янева /ІІІ-ра резерва/.

Квотата за Бургас е една и е само в категория лека атлетика. Останалите квоти за България са в спортовете - бадминтон, плуване, боче, тенис на маса и още 5 квоти за лека атлетика.

"Община Бургас ще подпомогне финансово подготовката и участието на нашия представител в Летните европейски игри в Антверпен", заяви началникът на отдел "Спорт" Веселина Деведжиева и добави, че Бургас е една от 80-те български общини, които още миналата година са подкрепили Декларацията за достъп до спорт на хората с увреждания.

В рамките на тези 10 дни в Антверпен ще вземат участие над 2000 атлети и техните делегации от 58 държави в 10 спорта, включително 16 атлети от България, 1000 треньора, 4000 доброволеца и над 300 официални лица и журналисти.

На тегленето на жребия присъстваха още Антоанета Стоянова - директор на Ресурсен център Бургас, Мария Николова - помощник директор на Ресурсен център Бургас, Албена Димитрова - ресурсен учител, Мария Рашева - слухово-речеви рехабилитатор и родители на участниците.