Кадри с Калашников уличават терориста от Ал Кайда

Крими

21-02-2014, 14:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът гледа европейска заповед за арест на терорист от "Ал Кайда"

Пред съда в Пловдив Сидики пожела да бъде екстрадиран в Германия

Предполагаемият терорист от Ал Кайда е бил заловен на Централна гара в Пловдив от агенти на ДАНС на 15 февруари. Това стана ясно днес на заседание на Окръжния съд в града. На него се обсъждаше европейската заповед за задържане.

27-годишният Сюлейман Сидики е избягал от Германия по време на процес срещу него там. Той е обвинен в това, че е преминал обучение в лагер на Ал Кайда. След днешното заседание на съда прокурор Георги Пенев заяви пред журналисти, че той е обвинен в терористична дейност. Уличаващи доказателства за това са кадри, на които Сидики е заснет да позира с автомат „Калашников” в тренировъчен лагер за терористи в Пакистан. Самият обвиняем обяви пред съда, че желае да бъде екстрадиран колкото е възможно по-скоро в Германия. На афганистанеца бе обявено, че може да оттегли това свое решение в следващите три дни. Ако това се случи, ще има ново заседание, в противен случай молбата му ще бъде уважена.

Роденият през 1986-та година Сидики е с двойно гражданство – афганистанско и германско. Той е семеен, безработен, завършил е едва девети клас. Комуникацията с него днес се извършваше с преводач от и на немски език.