ОИЦ – Пловдив с престижна награда за най-добро успешно партньорство

Мисия Пловдив

21-02-2014, 15:14

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За нас това отличие е едно голямо признание, че си вършим добре работата и че сме поели в своята дейност по правилния път, каза Велизар Петров

Екипът на Областен информационен център – Пловдив (ОИЦ – Пловдив) бе награден от Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив с престижна награда. Отличието бе присъдено за най-добро успешно партньорство с обществена организация, както и за най-бързо развиваща се информационна мрежа в Пловдивска област. Наградата за успешно партньорство бе връчена на управителя на ОИЦ – Пловдив Велизар Петров лично от изпълнителния директор на Агенцията инж. Александър Тонков, в офиса на Центъра.

„За нас това отличие е едно голямо признание, че си вършим добре работата и че сме поели в своята дейност по правилния път. Партньорството е основополагащо за постигане на по-голямо доверие и е важно условие да бъдем в близост до хората“, каза Велизар Петров.

„За сравнително краткото време, през което ОИЦ – Пловдив върши своята „просветителска“ дейност, те успяха да се наложат като основен източник на информация за политиката на сближаване, оперативните програми и възможностите за финансиране на потенциалните ползватели. Екипът на ОИЦ – Пловдив е един добър пример за работа в партньорство. Освен това те стъпиха много здраво на информационния пазар и запълниха една празна ниша за информация. Истинско удоволствие е да се работи заедно с малкия, но изключително добре сработен екип на ОИЦ – Пловдив“, коментира Александър Тонков. Той допълни, че Агенцията е решила да отличи една партньорска организация, с която работи най-добре и най-активно и без колебание се се спряла точно на Областен информационен център - Пловдив, защото с него е постигнала отлично партньорство. 

Наградата на екипа на ОИЦ – Пловдив се дава по случай 18-годишнината от създаването на Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив, която отбелязва днес. Агенцията е регистрирана като нестопанска неправителствена организация през февруари 1996 година и пререгистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел за общественополезна дейност. Вече 18 години тази организация е активен участник в процесите на формиране на политиката в региона. Нейни представители са участници в разработването на Общински план за развитие на община Пловдив 2007-2013 година, в планиране на местното икономическо развитие на общините Съединение, Калояново и Кричим и в разработването в комуникационните им стратегии. Участва още в Областен съвет за тристранно сътрудничество Пловдив, Комисия по заетостта към Областен съвет за развитие - Пловдив, Общински съвет за тристранно сътрудничество - общините Пловдив и Родопи, Съвети по сътрудничество към Дирекция „Бюро по труда“ - Пловдив и Диракция „Бюро по труда“ - Родопи.

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект на община Пловдив, № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 „Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".