Окръжна прокуратура Добрич опровергава изнесеното в статия на сайта „Блиц”

Мисия Добрич

21-02-2014, 17:02

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Скандално: Второ отвличане в Добрич, полицията пак го хваща, ТЕ то пускат

Опровержение относно изнесеното в статия на информационна агенция „Блиц”,  от дата 21.02.2014 година / петък/ , със заглавие – „Прокурорски гаф оставил пандизчия на свобода”, пише до медиите говорителят на Окръжна прокуратура в Добрич М. Любенова.

В цитираната статия е посочено, че след извършено отвличане на момиче в гр.Добрич, бивш затворник е отвлякъл и друго момиче, като се твърди, че след първото отвличане Районната прокуратура в гр.Добрич е отказала да образува досъдебно производство, да задържи извършителя на престъплението, а също и да бъде назначено медицинско освидетелстване на пострадалата.

Тази информация е невярна. Районна прокуратура гр.Добрич няма никакво отношение към отразения в публикацията случай. За случая е била уведомена Районна прокуратура гр.Генерал Тошево и същата не е отказала да образува досъдебно производство и да бъде задържан извършителя на престъплението, а също и да бъде назначена съдебномедицинска експертиза на пострадалата.

Проверката, извършена от РУ”Полиция” гр.Ген.Тошево, съдържаща материалите по случая, е постъпила като преписка в Районна прокуратура гр.Генерал Тошево на 14.02.2014 г., петък,  в 16.45 часа. На 17.02.2014 г., понеделник, наблюдаващият прокурор по преписката , след като се е запознал с приложените по нея материали е установил, че случаят е от компетентността на Окръжна прокуратура гр.Добрич и незабавно е изпратил преписката по компетентност на Окръжна прокуратура гр.Добрич.

На 19.02.2014 г. следобед преписката е постъпила в Окръжна прокуратура гр.Добрич. На 20.02.2014 г.  в Окръжна прокуратура гр.Добрич е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.142 от НК /отвличане/, повдигнато е било обвинение и обвиняемият е бил задържан под стража.

Така изложеното в статията, което категорично не отговаря на истината, цели внасяне на неправилна информираност у гражданското общество и подронване на авторитета на прокуратурата като институция.