В Локо знаят кой ще се смее последен

Спорт

21-02-2014, 22:31

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Тодор Христов, "7 дни спорт"

Всичко от Автора

Купата е приоритетът на черно-белите

Както винаги по време на подготовка и трансферен прозорец, в Локомотив Пд отново беше интересно. Играчи идваха и си тръгваха, отборът отскочи за контроли в Испания и се върна готов за старта на първенството. Също по традиция, много хора гледаха под лупа резултатите на черно-белите и решиха да си начешат езиците на гърба на клуба.

В крайна сметка обаче изглежда, че без много шум Сашо Станков си опече работата под слънцето в Испания и Локо може да повтори изненадите от началото на сезона.

Какво беше свършено през зимата? Най-важно е да се оставят настрана всички приказки за уредени мачове и черно тото, защото това доказване няма и никой не е поискал обяснение от Локо за каквото и да било. Другото са глупостите на Венци Стефанов, който забрави как отборът му даваше дава и ще дава като лека жена.

Та през зимата Сашо Станков стегна отбора си, без това да струва нещо на клуба. Защитата бе подсилена с Ангел Грънчов, който остана недооценен на Армията, а сега говори за тръгване по стъпките на Иван Иванов. В халфовата линия бе привлечен Намуши, който и на куц крак и 100 години, пак ще има във визитката си няколко сезона с Рейнджърс. С още няколко играчи за пълнеж и черешката на тортата Спас Делев, нещата започват да изглеждат сериозни. Джобният нападател ще свали от товара на Мартин Камбуров в атака и може да се превърне в ключа на Локо към успех през пролетта.

Наред с всичко това, Локомотив изигра няколко сериозни контроли, а големите загуби не трябва да притесняват треньора. Станков видя как изглеждат всичките му резерви срещу Динамо Букурещ, как стои Локо срещу отбори от Лига Европа.

Сега пред треньора и играчите има две задачи. На първо място Локо трябва час по-скоро да убеди феновете си, в това, което е свършено и предстои да се случва. Привържениците в Пловдив са нетърпеливи и това може да се случи само с победи, които да започнат от следващия мач. Ако това стане, вече на никой няма да му пука как и защо Локо падна 1:6 от едни и 0:4 от други.

Ще му пука само на Венци Стефанов, който ще гледа отбора си във втората седмица.

Втората задача пред Локо е... да вземе купата. Да, разбитият отбор след Марешки не бе слаган в сметките, но сега черно-белите са само на още един добър жребий и четири силни мача от финал. При последния такъв Локо с Кокала измъчи Лудогорец. Сега шампионите може и да не стигнат до битката за трофея, а това ще изправи всички останали пред равен шанс.

Така Локо може да се смее последен в края на сезона, а Венци Стефанов и другите нека си говорят.