София празнува цветния индийски фестивал Холи

Афиш

22-02-2014, 15:39

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Събитието ще е на 21 юни

На 21 юни 2014 г. София ще избухне в цветове и ще отпразнува за първи път Холи - Фестивалът на цветовете. Популярната индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото, ще пристигне в България специално за най-дългия ден на годината и ще събере жителите и гостите на столицата на стадион „Академик” в София.

Холи е фестивал, с който Индия отбялзва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората. В Индия традицията се чества всяка година в края на февруари или началото на март, когато млади и стари, независимо от техния пол и положение в обществото, излизат заедно по улиците и парковете на Индия, като разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало. Позитивизмът на „Холи” е заразителен и с годините тази традиция се пренася и в западните общества на Европа, САЩ, а също и в Азия и Южна Америка, където Фестивалът на цветовете обагря пролетта и кара хората да забравят проблемите поне за ден, като се потопят в море от цветове, музика, танци и любов.

В София първото издание на Фестивал на цветовете ще съвпадне с края на пролетта и началото на най-светлия и топъл сезон – лятото, като в рамките на ден, от обяд до полунощ, ще омагьоса посетителите на събитието с невиждана смесица от цветове, музика, танци, инидийски обичаи, уърк-шопи, атракции, фън-зона и много други.

Съвсем скоро организаторите на фестивала, Коко Ейджънси, ще обявят и гостите на събитието: български и чужди артисти, сред които световни имена от електронната денс и поп сцена от Англия, Германия, Белгия, Румъния и др.