Фен на Спартак Варна се пусна в благотворителния турнир на ЦСКА

Спорт

22-02-2014, 16:48

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Събраха 1145 лв. за в памет на Младен Кънев - Байо

Фен от агитката на Спартак 1918 участва в благотворителния боен турнир на организиран от привържениците на ЦСКА във Варна в памет на Младен Кънев - Байо, който загина в автомобилна катастрофа. Средствата, които бяха събрани от вход, дарения и търг са в размер на 1145 лв.. Те ще бъдат предоставени на децата и съпругата на починалия мъж Десислава Кънева. Привърженикът на "соколите" бе Светослав Тодоров.

Освен него в благотворителните мачове се пуснаха кикбоксьорите Павел Филимонов (СК ТИМ), Николай Йовчев (СК ТИМ), Георги Николаев (СК Йорк), Стефан Станков (СК Йорк), Борис Василев (Варна фирм), ММА бойците Здравко Вълчев и Хайко Сахакян и боксьорите Ивайло Ташев (БК Варненчик) и Петър Дечков (БК Варненчик). Преди битките демонстрация по бразилско джиу джицу направиха представители на Централен полицейски карате клуб – Варна с главен инструктор Станислав Карастоянов.

В проявата взеха участие едни от най-добрите професионални бойци на България, като зрителите се насладиха на битки по бокс, кикбокс и ММА. Срещите нямаха състезателен характер, а всички бойци се включиха в мероприятието, без да получат хонорар. Битките се проведоха в препълнената зала „Проектантска”.


По време на бойния турнир бяха продадени на благотворителен търг и две оригинални фланелки на футболистите на ЦСКА Емил Гъргоров и Вальо Илиев, които са подписани от целия отбор на „червените”. Новите притежатели на тениските се бръкнаха с по 150 лв.

„Турнирът е с благотворителна цел. Искаме да помогнем на децата на Младен, които имат нужда от подкрепа. Всички събрани средства са за тях. Знаем колко трудно е в днешно време”, коментира Стелиян Стоянов, член на фракцията „Варна фирм”.

„Единствено феновете на ЦСКА ни помагат. Те са неговите приятели. Никой друг не ни помага, дори и държавата. Искам да им благодаря за инициативата, която направиха”, каза съпругата на Байо Десислава Кънева.

Припомняме, че фаталният инцидент стана на 18 август 2012 г. на пътя Варна - Бургас край Старо Оряхово. Манекенката Емилия Нанева е предприела изпреварване в забранен за изпреварване участък, при което се блъска в "Киа Сийд" с полска регистрация. От удара навлиза в лентата за насрещно движение и удря варненски "Ситроен". При сблъсъка на място загива 38-годишният Младен Кънев - Байо, фен на ЦСКА, който кара Ситроена. Умира и 39-годишната му спътничка, която е служителка в неговата фирма.

Първата инстанция - Варненският окръжен съд постанови присъда от 3 години лишаване от свобода, с 5 години изпитателен срок и отнемане на книжката за две години и половина на причинителката на зверската катастрофа.