"Мъжът на жена ми" идва в Пловдив

Пловдив Лайф

23-02-2014, 08:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Един от най-талантливите актьори и режисьори Мариус Куркински с премиерна постановка под тепето

Един от най-талантливите актьори и режисьори на нашето съвремие Мариус Куркиснки гостува в Пловдив с премиерната си постановка "Мъжът на жена ми".

Пловдивчани ще станат свидетели на това как Мария Сапунджиева, Веселин Анчев и Леонид Йовчев ще завържат интрига на сцената и ще си разменят болезнените реплики от творбата на един от най-големите хърватски драматурзи. Мариус споделя, че творбата не може да се нарече точно комедия, защото в нея има и кисели и трагични моменти, но все пак с екипа му са акцентирали на смешната страна на нещата. По думите му текстът на произведението ги е предразположил към по-забавното представяне на един злободневен проблем, който трови много съвременни двойки, а именно изневярата.

"Мъжът на жена ми". Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. Възможно ли е жена ми да си има мъж?!

Защо се стига до такава натрапчива и "шантава" ситуация? Къде са причините?

В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или, че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство?!

Комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Но театралната комедия изисква избягване на болезненото въздействие върху публиката. Тук е провокацията за създателите на добър комедиен спектакъл. Комедията не е смях, а предизвикване на радост. Радост от съпричастие между публика и актьори. Съпричастие между автор, театрални епохи, информация за човешката природа!

Порив за обич към човека до теб., казва Мариус.

"Мъжът на жена ми" можете да гледате днес от 19.00 часа на сцената на Дом на културата „Борис Христов“.