Как да си поделяте домакинските задължения?

Животът

23-02-2014, 10:49

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няколко идеи как да постигнете съгласие, без да се избиете междувременно

Проучванията доказват, че ключът към щастливата връзка, когато живеете заедно, е да си поделяте отговорностите и да сте равни. Това включва и домакинските задължения. Ето няколко идеи как да постигнете съгласие, без да се избиете междувременно.

СЪВЕТ!

Най-добре се разберете от самото начало кой какво ще прави и го спазвайте. Ако стане така, че всички домакински задължения се поемат само от единия, ще се създаде недоволство и напрежение, каквото не искате.

Разберете се кой какво обича да прави

Или по-скоро кой какво има желание да прави.

Аз, например, не готвя. Просто не обичам. Приятелят ми, пък, много обича да готви и често го прави. След вечеря обикновено аз разчиствам масата, избърсвам чиниите и ги слагам в миялната, бърша плотовете и мета пода.

Мразя да е разхвърляно и затова сме си поделили задачите.

Правете го заедно

Домакинските задължения са досадна работа, но не може без тях.

Трябва да бъдат свършени. Личният ми опит показва, че е много по-забавно, когато чистите заедно. Отделете си час два и свършете всичко, което трябва да се свърши из къщата. - Пуснете си музика и се забавлявайте. После се наградете с нещо – пуканки, кино или вечеря навън – каквото ви харесва. Можете и да си поделите текущите задължения от сорта на пране и чинии през седмицата.

Сменяйте се за омразните задължения

Преди да си купим миялна, трябваше да мием чиниите на ръка.

И двамата много мразехме да мием чинии и все отлагахме, докато мивката не се препълнеше. В крайна сметка, се разбрахме да се редуваме в миенето на чиниите. / cosmopolitan.bg