Юношите на Черноморец стартираха сезона с победи

Спорт

24-02-2014, 10:04

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Юношите на Черноморец с победа и реми в контроли

Отборите младша и старша възраст записаха успехи срещу сериозни съперници в първите си пролетни мачове

Юношите на Черноморец-Бургас, до 17 години, започнаха годината с победа. Възпитаниците на треньор Николай Кръстев победиха тима на Верея Стара Загора с 1:0. Първият официален двубой от 16-тия кръг на първенството в елитната юношеска група се игра на градския стадион в Поморие.

Единственото попадение отбеляза Даниел Андреев в 55-та минута. 10 минути преди края на срещата Андреев отново се оказа в центъра на вниманието, но този път с пропусната дузпа за своя отбор. С тази победа „акулите“ вече имат в актива си 26 точки и заемат 6-то място във временното класиране.

Елитната юношеска формация на Черноморец-Бургас, до 19 години, записа убедителна победа с 4:2 при гостуването си на Славия в София. „Акулите“ изиграха изключително силен двубой, в който до края на първото полувреме губеха с 2:0, но след това успяха да реализират пълен обрат и да стигнат до безапелационен успех. Бургаските юноши играха над 20 минути с човек по-малко.

Старт на головото шоу за „акулите“ даде Ахмед Ахмедов, който реализира дузпа в самия край на първото полувреме, намалявайки резултата на 1:2. През втората част момчетата на треньора Малин Орачев бяха пълни господари на терена. С гол на Стойко Иванов и още 2 нови в сметката на Ахмедов, който се отличи с хеттрик, бургазлии решиха нещата в своя полза и оформиха крайното 4:2. Само ден по-рано и другата елитна юношеска формация на Черноморец, до 17 години, се поздрави с успех.

След тази победа отборът на Черноморец-Бургас, до 19 години, вече има 27 точки в актива си и заема 6-то място във временното класиране. В следващия, 17-ти, кръг „акулите“ посрещат тима на Ботев Пловдив. Мачът е на 1-ви март /събота/ от 14:00 часа, на градския стадион в Поморие.