Черноморец посреща ЦСКА с много промени в състава и мисъл за оцеляване в елита

Херо има с какво да изненада своя колега Стойчо Младенов и да вгорчи пролетния старт на считания за фаворит отбор на ЦСКА

Днес от 17.30 часа на стадион Лазур ще се изиграе последния мач от първия пролетен кръг в първенството на А група. Домакините бяха напуснати от половин дузина футболисти, но в същото време привлякоха в състава си и почти толкова нови.

Въпреки многото нови имена в отбора, наставникът Димитър Димитров изрази своето мнение, че не е напълно удовлетворен от направената селекция. По време на подготовката отборът изигра и много контроли, в които обаче не убеди с качества.  В отделни мачове, „акулите” показваха добра игра, в други не приличаха на себе си. Същото може да се каже и за футболистите на проби. Трудно може да се определи точната бройка на тези, които преминаха през отбора, но със сигурност те бяха поне около 15, част от които отпратени още след 1-2  тренировки.

В днешния мач Херо няма да може да използва Бранимир Костадинов и Жереми Манзоро, които все още не са напълно готови за игра след прекарани травми. Преслав Йорданов пък се лекува след претърпяна операция.

В същото време и ЦСКА ще заложи на много нови футболисти в състава си, които на практика формират един съвсем нов тим. Но докато задачата пред „армейците” е място в лига Европа, то за Черноморец оставането в А група е единствената цел пред отбора.

На пресконференцията преди дни Херо каза, че едва ли би сбъркал състава на съперника, независимо от многото нови в него. Освен това опитният специалист изрази категорично становище, че познава много добре днешния си противник.

След всичко казано дотук е повече от ясно, че ни очаква един доста интересен и непредвидим двубой. Въпреки, че повечето анализатори предричат победа за гостите, Херо има с какво да изненада своя колега Стойчо Младенов и да вгорчи пролетния старт на считания за фаворит отбор на ЦСКА.