С камери ще търсят атентаторите от ул. "4 януари" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

24-02-2014, 11:33

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бомба в центъра на Пловдив! Плашат чси Петко Илиев?

Мястото днес вече бе почистено, офисът работи нормално

Счупен прозорец на две места са единствените поражения в офиса на частния съдебен изпълнител Петко Илиев. Припомняме, че вчера атентатори разбиха витринното стъкло на партерния етаж на сградата на улица "4 януари" и заложиха пакет, в който е бил открит експлозив. Бомбата бе обезвредена късно вчера от специализиран отряд на МВР.

Днес вече мястото е почистено и служители на офиса грижливо облепяха счупеното стъкло с фолио. Стана ясно, че две камери пред кантората на Илиев ще покажат извършителя на бомбената атака от вчера. Следователите са иззели записите и по тях ще анализират случилото се в офиса на Илиев. Камерите са били поставена на улицата така, че да се пазят една друга. 

В момента се работи по установяване на автора на взривното устройство. Засега Илиев все още няма предположения за нападателя, а той самият предпочита да не говори засега.

Частният съдебен изпълнител Петко Илиев ръководи една от най-натоварените кантори в града. Негови клиенти са известни личности в града, а името нашумя и в няколко скандала. През 2010 година той остави на улицата семейството на фалирал бизнесмен, който твърди, че въпреки редовните вноски към банката, с които погасява дълга си, съдебният изпълнител е продал единствения му апартамент неправомерно.