Базар с мартенички в помощ на Амелия!

Мисия Пловдив

24-02-2014, 12:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

От днес до 28 февруари на площад "Стефан Стамболов"

Днес стартира благотворителен базар за продажба на мартеници в помощ на малката Амелия. Детето страда от детска церебрална парализа, която в момента лекува в Китай. В клиниката там се провежда интензивно лечение. Един курс струва от 25 000 до 28 000 лева и трае четири месеца. Според китайските лекари Амелия има огромен потенциал да се пребори със заболяването. Тя е най-големият пациент, който в момента се лекува в клиниката. Специалистите за първи път приемат дете на 7-годишна възраст за лечение на ДЦП. Другите са от 3-месечни бебета до 4-годишни малчугани, защото според китайците болестта трябва да се овладее в най-ранен стадий.

Сега лечението на Амелия показва голям напредък. Детето се подлага на точкова терапия, иглотерапия, рехабилитация, вана с билки, музикотерапия, електро-стимулации и много други. След целодневни процедури в болницата момичето продължава с терапиите в частна клиника, но е нужно постоянство и много средства.

Хора от цяла България се включиха в мартенската инициатива като изработваха и изпращаха мартеници. Базара ще се проведе на площад "Стефан Стамболов", точно до билетен център до 28 февруари. В базара безвъзмездно се включват също община Пловдив, деца от детска школа по танци "ЕРА Балет", както и музикална компания и изпълнители от Centeo Productions, които в два от дните ще може да намерите там.

Заповядайте, купете си мартенички, които са изработени с много любов и пожелание за здраве. Пловдив, помогнете на Амелия - дарете й надежда и вяра!
Събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка за лечение на детето :
Банка ДСК
BIC: STSABGSF
BG69STSA93000018648844 в лева
BG77STSA93000018652289 в евро 
BG82STSA93000018652296 в долари
титуляр - Амелия Георгиева Асенова
PAYPAL: help_amelia@abv.bg