Нокия представи първите си телефони с Андроид

От компанията пуснаха три модела в ниския ценови клас

От Нокия представиха първите си модели телефони с операционната система Андроид. В мрежата дълго време вървяха спекулации за подобен модел, но днес от финландския концерн изненадаха всички като представиха цели 3 нови телефона.  

Имената им са X, X+ и XL, като и трите смартфона ще са фокусирани към най-ниския ценови клас. Характеристиките на първите два са идентични, като разликата между тях е, че Нокия X+ е оборудван и със слот за допълнителни microSD карти. Два от тях са с дисплеи с диагонал от 4 инча, а XL е 5-инчов. Смартфоните се захранват от двуядрени 1GHz процесори, които са допълнени от 512МВ RAM. Те поддържат и по две СИМ-карти. В задната част са разположени 3-мегапикселови камери, като вградената памет е 4GB, а Нокия X и X+ работят с модифицирана версия на Андроид. Платформата се казва Нокия X и се отличава с изчистен интерфейс и изглед, близък до този на мобилната версия на Уиндоус.

Смартфоните са в ниския ценови клас, като Нокия X ще се продава на цена от €89, докато X+ и XL ще могат да бъдат купени за €99 и €109.