По-топло става в сряда

Животът

24-02-2014, 15:18

Снимка:

БГНЕС

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Слънчево, но все още хладно ще е времето в края на февруари

През нощта все още на места, главно в Централна и Източна България ще превалява слабо, предимно сняг. Почти без валежи ще е в западните райони, съобщава на своя сайт НИМХ на БАН. Утре облачността от запад ще се разкъса и намалее. Над Източна България ще се задържи предимно облачно и в сутрешните часове на места все още ще превалява, предимно слаб сняг. По-късно преваляванията навсякъде ще спрат. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максимални – между 3°и 8°, в югозападните райони до 10-11°. Атмосферното налягане остава по-високо от средното за месеца.
Над планините ще има разкъсана облачност, значителна в източната половина от страната. Почти без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

В сряда облачността ще бъде незначителна, в низините и котловините преди обед отново ще бъде мъгливо. Минималните температури ще са от минус 2 до плюс 3, по високите полета до минус 4, минус 5, а дневните - от 7 до 12, малко по-ниски в местата с по-трайни мъгли.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 4. През деня ще се затопли още и след обяд температурите ще бъдат от 10 до 16 градуса. Ще има повече слънце, с незначителна облачност.

В петък и събота облачността ще бъде променлива, по-често значителна. През втория ден в западните райони ще започнат превалявания от слаб дъжд, по високите части на планините - сняг. Дневните температури ще останат без съществена промяна - от 9-10 до 14 градуса, а минималните ще бъдат най-често от 4 до 9.