Задържаха руснак, свил над 1 млн. рубли чрез измама

Крими

24-02-2014, 16:35

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Мъжът е издирван с международна заповед от август 2013 г., искат да го екстрадират в Русия

Бургаският окръжен съд задържа  за постоянно в ареста руския гражданин Александър Баранов. Мярката му за неотклонение  беше взета в връзка с получена от Генералната прокуратура на Руската федерация официална молба за екстрадицията.

Той е бил обявен за международно издирване с постановление на Районния съд в Челябинск, Руска федерация от август 2013 г.

Баранов е  разследван по обвинение в измама в особено големи размери.  Руснакът е уличен в това, че  като единствен съдружник и директор на дружество с ограничена отговорност, чрез подправени документи  е причинил вреда в особено големи размери – 1,150 млн. руски рубли на държавния бюджет.  Престъплението  е извършено в периода  март  - юни 2012 г., в регион Челябинск – Русия.

Руското законодателство предвижда за това престъпление максимално наказание лишаване от свобода от свобода за срок от 10 години и имуществена санкция. Деянието е наказуемо и по българския Наказателен кодекс.

Баранов е нелегално в България от 2012 г. и осъществява търговска дейност.  Съдът прецени, че съществува завишена опасност той да се укрие и да осуети провеждането на производството за екстрадиция, поради което му наложи мярка за неотклонение задържане под стража.

Това определение може да бъде обжалвано в срок от 3 дни. Делото за екстрадицията ще бъде гледано  му на  28 февруари от 10 часа.